Μέλι Δωριέων Ελάτης
Η Γκιώνα και τα Βαρδούσια αποτελούν τις νότιες παρυφές της Πίνδου και συγκαταλέγονται στα πιο υψηλά και πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα όρη της Ελλάδας. Στα εντυπωσιακά, αειθαλή και αρχέγονα δάση από έλατα των δύο αυτών ανέγγιχτων ορεινών όγκων συλλέγουμε το περιζήτητο μέλι ελάτης, το οποίο διακρίνεται από το κοκκινωπό χρώμα του και την παχύρευστη υφή του. Το μέλι Δωριέων Ελάτης είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκαίων καθημερινών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε στοιχεία όπως το Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, Σίδηρο, Χαλκό, Μαγγάνιο, Χλώριο, Φώσφορο και Θείο. Το ουδέτερο άρωμα και η ευχάριστη γεύση του το καθιστούν σε ένα από τα πιο κατάλληλα είδη μελιού μεταξύ άλλων και για τη διατροφή των παιδιών.
30 comments